Nieuws

ThuisAlgemeenZondag ZSV – SV Deurne

Zondag ZSV – SV Deurne

Zondag ‘Kraker van de Kranenmortel’

Komende zondag staat op sportpark De Kranenmortel weer de Kranenmortelderby op het programma. Het vaandelteam van ZSV speelt thuis tegen het eerste van SV Deurne. Aanvang 14.30 uur. De onvervalste competitiederby tussen zwartgeel en blauwwit belooft wederom een wedstrijd vol sentimenten te worden.

Net als vorig seizoen spelen SV Deurne en ZSV ook nu allebei in de eerste klasse D. Zwartgeel ontvangt zondag blauwwit. De tweede ‘clash’ is komend voorjaar, aan de zijde van SV Deurne.
In de competitie doet ZSV het prima. Afgelopen weekend werd SV Venray met 0-2 opzij gezet. ZSV staat na negen wedstrijden op de derde plek met zestien punten. Dat is maar een punt minder dan de koploper. ZSV won vijf keer en verloor drie keer. Eén keer werd gelijk gespeeld. Het doelsaldo staat op +3 (14-11). SV Deurne staat met elf punten tiende. Afgelopen weekend verloor het met 2-0 van Bekkerveld. Dit seizoen werd drie keer gewonnen, twee keer werd gelijk gespeeld en vier keer verloren. Het doelsaldo is 0 (13-13).
Revanche

ZSV promoveerde twee seizoenen geleden na het kampioenschap vanuit de tweede klasse naar de eerste klasse. SV Deurne maakte de omgekeerde beweging en degradeerde van de hoofdklasse naar de eerste klasse. Het gevolg is dat de twee teams nu voor het tweede seizoen op rij in dezelfde competitie zijn ingedeeld.

De revanchegevoelens moeten bij SV Deurne groot zijn. De derby’s stonden vorig seizoen bol van spektakel. Met name de confrontatie op het Zeilbergse gedeelte in september 2015. Underdog ZSV klopte de buur met ruime cijfers: 7-2. Ook de tweede wedstrijd in mei 2016 werd – in extremis – gewonnen door ZSV. In de blessuretijd schoot ZSV-er Davy Althuizen de 0-0-stand alsnog van het scorebord.
Afgelopen seizoen wist SV Deurne zich via de nacompetitie te handhaven in de eerste klasse. ZSV eindigde al in de reguliere competitie op een veilige plaats.

Maatregelen
De voetbalwedstrijd ZSV-SV Deurne trok vorig jaar 2.400 toeschouwers. Vuurwerk sierde beide derby’s. De clubs hebben nu gezamenlijk afspraken gemaakt over maatregelen met betrekking tot vuurwerk, muziek en spandoeken. Volgens de clubs omdat er bij de voorgaande wedstrijden enkele incidenten zijn gebeurd.

Zondag geldt een verbod op bezit en afsteken van vuurwerk en (rookbom)fakkels. Tevens zal het geluidsniveau voor, tijdens en na de wedstrijd binnen de perken gehouden worden.
Er zullen wel sfeeracties zijn die met de besturen van ZSV en SV Deurne zijn afgestemd. In overleg tussen SV Deurne en ZSV is er voor gekozen om één ingangspoort open te hebben, die aan de Kranenmortelweg.

Bron: WeekbladvoorDeurne

Written by

Presentator van het radioprogramma Deurne Draait Door op DMG radio 106.2 FM. Elke zaterdagmorgen tussen 09:00 en 12:00 hoor je de laatste actualiteiten, kun je prijzen winnen en hoor je de beste muziek.