Nieuws

ThuisAlgemeenWoninginbraakcontrole

Woninginbraakcontrole

Grootschalige woninginbraakcontrole

Gisteren donderdag 6 februari is in het district Helmond van 14.30 tot 22.00 uur een grote woninginbrakencontrole gehouden. Zo’n 150 politiemedewerkers hielden diverse acties in het gebied dat zich uitstrekt van Cranendonck tot Gemert en Son en Breugel tot Asten. Het doel van de actie was met name preventief en dus gericht op het voorkomen van woninginbraken. Het tijdstip van de controle was niet willekeurig: uit analyse blijkt dat dit het tijdstip is waarop de meeste inbrekers hun slag slaan.

In het hele district Helmond werden door de politiemedewerkers honderden huizen gecontroleerd op bijvoorbeeld deugdelijke verlichting en openstaande deuren of andere situaties die een woning een aantrekkelijk doelwit voor inbrekers kunnen maken. Bij woningen waar door agenten onwenselijke situaties werden geconstateerd, werd aangebeld en een gesprek aangeknoopt. Als de bewoners niet thuis waren, werd een preventiefolder met een begeleidende brief achtergelaten.

Bij controles op verschillende toegangswegen in de regio werden auto’s gecontroleerd. Van bestuurders en inzittenden werden de gegevens gecontroleerd en als daar aanleiding toe was werd ook de wagen aan een inspectie onderworpen. Alle bestuurders kregen een preventiefolder over woninginbraken mee. Hoewel de controle specifiek gericht was op woninginbraken werden op de diverse locatie ook andere zaken niet over het hoofd gezien. Tijdens een voertuigencontrole in Valkenswaard werd een bestelbus gecontroleerd met daarin drie inzittenden. Omdat de agenten een sterke henneplucht roken werd ook achterin het busjes gekeken. Daar lag voor ruim vijf kilo aan gedroogde henneptoppen. De drie mannen uit Weert zijn aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Een aantal gecontroleerde automobilisten in het gebied Deurne/Asten/Someren kreeg een bekeuring voor kleinere overtredingen zoals het niet dragen van een autogordel of het niet handsfree bellen. Een automobilist kreeg rijverbod opgelegd en een proces-verbaal omdat hij teveel gedronken had. Tijdens de controle van een auto in Helmond werden een mes en een lange (rij)zweep aangetroffen. Ook lag er inbrekerswerktuig in de auto. De beide inzittenden zijn aangehouden en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. Ook werd in Helmond een man aangehouden die nog gesignaleerd stond voor afstaan van DNA-materiaal. Ook deze man is aangehouden.

Een aantal gecontroleerde automobilisten in Gemert/Laarbeek kreeg een bekeuring voor kleinere overtredingen. Eén automobilist is aangehouden omdat hij niet in het bezit bleek van een geldig rijbewijs. In het gebied Geldrop/Mierlo/Nuenen werden twee personen aangehouden in verband met openstaande geldboetes. In één geval ging het om een bedrag van ruim 1.100 euro. In Cranendonck werden twee personen aangehouden in verband met openstaande geldboetes.

Written by

Presentator van het radioprogramma Deurne Draait Door op DMG radio 106.2 FM. Elke zaterdagmorgen tussen 09:00 en 12:00 hoor je de laatste actualiteiten, kun je prijzen winnen en hoor je de beste muziek.