Nieuws

ThuisAlgemeenWK BOKKENOLLEN

WK BOKKENOLLEN

WK BOKKENOLLEN – WAT IS DAT…
Bokbier (herfstbok), het ingrediënt wat nodig is om te kunnen Bokkenollen. Traditioneel wordt de eerste maandag van de maand oktober het Bavaria bokbier gepresenteerd, de eerste zaterdag na deze datum kan er dan ook weer gebokkenold worden. Daarom is het met recht een typisch herfstevenement, waar je ook de andere herfst- ingrediënten kunt verwachten zoals regen, goudkleurige lanen, erwtensoep en natuurlijk een broodje bockworst.

WK BokkenollenOp zaterdag vroeg in de middag, na eerst grondig het parcours te hebben verkend, starten de eerste teams voor een spannende wedstrijd Bokkenollen. Het Bokkenollen gebeurt in teamverband; twee lopers onder begeleiding van een coach starten met een dienblad voorzien van een flesje Bavaria bokbier en vier met bokbier gevulde glazen en leggen een parcours met een lengte van ongeveer een kilometer af om te trachten zo snel en zo veel mogelijk bokbier aan de finish terug te bezorgen. Het parcours is voorzien van enkel eigengemaakte en veelal spectaculaire hindernissen.

Het parcours is voorzien van een twaalftal eigengemaakte en veelal spectaculaire hindernissen. Dit jaar zullen de deelnemers bijvoorbeeld door een klimkoker en een moddersloot moeten, via een tandemwaterfietsen en amfibiebadkuipen het kanaal moeten oversteken, en tenslotte met een waterglijbaan vanaf de brug de finish zo snel mogelijk proberen te bereiken. Dit is natuurlijk maar een greep uit de vele andere spectaculaire hindernissen die bedwongen moeten worden.

Voor de uiteindelijke klassering is de tijd en het gewicht van het teruggebrachte bokbier bepalend voor de uiteindelijke klassering. Voor beiden krijgt men punten toegekend.

Als afsluiting van het Bokkenollen vindt er een groot feest plaats in de tent, die speciaal voor dit evenement is geplaatst op een groot aantal pontons op het kanaal.

Post Tags -

Written by

Presentator van het radioprogramma Deurne Draait Door op DMG radio 106.2 FM. Elke zaterdagmorgen tussen 09:00 en 12:00 hoor je de laatste actualiteiten, kun je prijzen winnen en hoor je de beste muziek.