Nieuws

ThuisCultuurWalhalla Zomerfeesten geslaagd

Walhalla Zomerfeesten geslaagd

Gemoedelijk sfeer op Walhalla Zomerfeesten

De Walhalla Zomerfeesten die vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 juli gehouden werden rondom de kasteelruïne in Deurne zijn in een gezellige, gemoedelijke sfeer verlopen. Het podium was, anders dan in voorgaande jaren, niet gesitueerd richting de dierenweide maar was deels in de gracht gebouwd. Met de kasteelruïne waarin lichtjes brandden op de achtergrond voegde dat een extra sfeervolle dimensie toe aan het geheel.

Het publiek was enthousiast over het gevarieerde programma, dat op vrijdag met dj’s als Paul Elstak, dj Kruh, David van de Hurk en Puinhoop Kollektiv met name jongere bezoekers trok. Zaterdag bezochten vooral wat oudere jongeren de Walhalla Zomerfeesten vanwege de programmering met bands als Another Journey, Totolicious, Dream Company en Queenmania. Zij vermaakten zich uitstekend met de muziek en het ophalen van herinneringen met bekenden van weleer. Dat alles onder het genot van een biertje. Zondag bestond het publiek uit een mix van oudere en jongere jongeren.
Medeorganisator Luuk Bossers: “Ik hoorde een van de oprichters van destijds zeggen dat de Walhalla Zomerfeesten in veertig jaar tijd een stuk professioneler zijn geworden, maar dat de gemoedelijke sfeer is gebleven. De mensen van weleer komen nog steeds terug. De Walhalla Zomerfeesten worden ook nog altijd georganiseerd door vrijwilligers.”

Bossers schat dat de bezoekersaantallen over het hele weekend op zo’n vierduizend bezoekers uitkomen. “Er is in ieder geval tweemaal zoveel bier geschonken als in voorgaande jaren”, meent hij. Afgezien van een bui op zondag was het dan ook prima zomerweer. De organisatie had in verband met de warmte op diverse plaatsen verkoelingspunten ingericht, waar bezoekers zich even konden verfrissen met water.
In verband met de veertigjarige editie van de Walhalla Zomerfeesten werd zondagmiddag voor aanvang van het officiële programma een biercantus gehouden. Onder het genot van een glaasje bier zongen zo’n 160 vrijwilligers, bestuursleden en andere belangstellenden, met muzikale begeleiding door een cantusband, liedjes van onder meer Guus Meeuwis. Luuk Bossers: “Dat pakte goed uit. We hadden vooraf boekjes met songteksten laten maken zodat iedereen mee kon zingen. Op deze manier wilden we even een speciaal feestelijk momentje ingelasten samen met de vrijwilligers en iedereen die aan de zomerfeesten meewerkt.”

Na het horen van de berichten over de vliegtuigcrash in Oekraïne bogen de bestuursleden zich over de vraag over het wel of niet laten doorgaan van het feestweekend. Voorzitter Joris van der Sande: “We hebben uitvoerig overleg gevoerd en onze vrijwilligers gepolst. Ook hebben we contact gehad met de gemeente, waar een woordvoerder ons vertelde dat het wel of niet laten doorgaan van de Walhalla Zomerfeesten onze verantwoordelijkheid als zelfstandige stichting is. Daarop hebben we besloten het weekend door te laten gaan. Het feit dat niemand van ons rechtstreeks bij de ramp betrokken was heeft daarin de doorslag gegeven. Dat wil niet zeggen dat we geen respect hebben voor de slachtoffers en hun nabestaanden. Daaraan hebben we uiting gegeven door iedere dag 1 minuut stilte in acht te nemen.”

Post Tags -

Written by

Presentator van het radioprogramma Deurne Draait Door op DMG radio 106.2 FM. Elke zaterdagmorgen tussen 09:00 en 12:00 hoor je de laatste actualiteiten, kun je prijzen winnen en hoor je de beste muziek.