Nieuws

ThuisAlgemeenUitbreiding fietsenstalling NS-Station

Uitbreiding fietsenstalling NS-Station

Uitbreiding fietsenstallingen NS-Station Deurne

De fietsenstallingen bij het NS-station in Deurne worden uitgebreid. De omgevingsvergunning hiervoor is onherroepelijk geworden. Dat meldt wethouder Nicole Lemlijn vandaag in een brief aan de gemeenteraad.

De fiestenstallingen aan de noord- en zuidzijde van het station worden uitgebreid met 576 overkapte plaatsen. Het aantal stallingen gaat hiermee van 608 naar 1.184 plekken. Ook gaat de NS een aantal fietskluizen vervangen.

Het college verleende in oktober 2012 een omgevingsvergunning voor het uitbreiden en renoveren van de stallingen. Prorail moest de werkzaamheden steeds uitstellen vanwege bezwaren en beroep tegen de verleende vergunning. ‘De rechtbank heeft 28 november 2013 het beroep onherroepelijk verklaard en omdat binnen de gestelde termijn van zes weken geen hoger beroep bij de Raad van State is ingesteld is de omgevingsvergunning onherroepelijk geworden. Inmiddels zijn wij met Prorail in overleg over de voorbereiding en planning van de werkzaamheden’, aldus Lemlijn in de brief.
Subsidiebijdragen van het SRE (Samenwerkingsverband Regio Eindhoven), Prorail, provincie Noord-Brabant en Beter Benutten Brabant maken de aanleg mede mogelijk.

Het station Deurne wordt gezien als mobiliteitsknooppunt, daar horen bepaalde faciliteiten bij. Uitbreiding van de fietsenstalling is daar onderdeel van. Het benoemen van station Deurne tot mobiliteitsknooppunt is onderdeel van het project Spoorzone. Dit project heeft (onder meer) als doel het verbeteren van de kwaliteit en de leefbaarheid van de stationsomgeving.

Written by

Presentator van het radioprogramma Deurne Draait Door op DMG radio 106.2 FM. Elke zaterdagmorgen tussen 09:00 en 12:00 hoor je de laatste actualiteiten, kun je prijzen winnen en hoor je de beste muziek.