Nieuws

ThuisAlgemeenTekort voor museum De Wieger in Deurne is groter dan gedacht

Tekort voor museum De Wieger in Deurne is groter dan gedacht

DEURNE – Museum De Wieger in komt elk jaar zoon 12.000 euro meer tekort.Dat schrijft wethouder Nicole Lemlijn aan de gemeenteraad. Volgens Lemlijn heeft het bestuur van De Wieger niet goed (genoeg) begroot. Er zou geen rekening zijn gehouden met de kosten van onderhoud en afschrijving. Het werkelijke structurele tekort is dan ook geen 27.200 euro maar minstens 39.600 euro, aldus de wethouder.
De Deurnese politiek besloot vorig jaar om De Wieger voor 2016 een extra bijdrage van 27.200 euro toe te kennen. Daarmee kon het (op dat moment veronderstelde) tekort worden weggewerkt. De jongste versie van de begroting van De Wieger bracht de werkelijke cijfers aan het licht. Inmiddels beschikt het museum niet meer over eigen vermogen en is de financiële situatie  zorgwekkend, stelt Lemlijn en heeft het bestuur van De Wieger dringend verzocht zo snel mogelijk met oplossingen te komen.

Written by

Presentator van het radioprogramma Deurne Draait Door op DMG radio 106.2 FM. Elke zaterdagmorgen tussen 09:00 en 12:00 hoor je de laatste actualiteiten, kun je prijzen winnen en hoor je de beste muziek.