Nieuws

ThuisAlgemeenSolex-Maniacs gon vur Kika

Solex-Maniacs gon vur Kika

Alweer voor de 5de keer gaan we deelnemen aan de 24-uurs solexrace in Heeswijk-Dinther voor KIKA.

Het is alweer 6 jaar geleden dat we op het Eurocircuit aan het racen waren met onze crosscarts in de sprintklasse, en tussen de manches door werd er met een lach gezegd: ´´zullen we eens met een solex gaan racen?´´ Deze vraag werd werkelijkheid en omdat onze passie racen is, schreven we ons in bij de 24-uurs solexrace in Heeswijk-Dinther. Dit evenement is al jaren een begrip en trekt jaarlijks tienduizenden bezoekers. Een gigantisch spektakel waar elk jaar de ambassadeur van Kika met een geweldige check, die door ruim honderd teams bij elkaar wordt gereden, naar huis gaat.
Er werd een solex gekocht en 3 coureurs en 1 coach, 24 uur achter elkaar met 1 solex zoveel mogelijk rondjes maken, dit bleken achteraf best grote rondjes te zijn. Langs de Pitstops van de andere 125 teams, door de grote feesttent , via een verharde weg naar een boerderij dwars door de stierenstal, door het bos naar een café en dan nog door de feestzaal weer naar buiten en dat 24 uur achterelkaar. Maanden lang van te voren sleutelen aan de solex en testen om alles zo optimaal mogelijk te maken, remmen verbeteren om zo laat mogelijk te kunnen remmen, ander stuur monteren zodat je wat comfortabeler zit te racen en dan natuurlijk het motorblok moet ook perfect in orde zijn want die moet tenslotte ook 24 uur door blijven draaien. We zijn het eerste jaar als 43ste geëindigd daarna 15e en het derde jaar zijn we zelfs de top 10 binnen gedrongen. Vorig jaar zijn we zelfs met 2 teams gestart en onze naam veranderde van BED-Team naar Solexmaniacs.

Het is en blijft een Mechanische sport met een streng reglement en helaas zijn we het afgelopen jaar dan ook met de teams uitgevallen en zoveel stukken gehad zodat we niet meer verder konden. Wat wel een leuke opsteker was dat we nog op de eerste plaats stonden met het sponsorbedrag voor Kika. Ook dit jaar willen we weer een record verbreken maar niet alleen voor de klassering maar ook willen we een recordbedrag meenemen voor KIKA. Ter voorbereiding van de grote 24-uurs Solexrace gaan we dit jaar een sponsorrit rijden langs de adressen van onze teamleden om zoveel mogelijk geld op te halen. In elk dorp of stad waar we dan aankomen willen we met veel bombarie en spektakel sponsoren benaderen voor het fonds van Kika Kinderenkankervrij, en met dat bedrag en onze inzet hopen wij dat we iets kunnen doen aan het leed dat kanker heet. Onze spectaculaire Sponsorrit gaat zaterdag 15 Juli vertrekken om 10.00 uur op het Dorpsplein in Neerkant. We crossen dan 250 km verder om dan s’avonds in Hem aan te komen. Je kunt ons blijven volgen op Facebook ´´Solexmaniacs´´ of verdere informatie wat betreft de 24-uur race is te vinden op www.24uurssolexrace.nl en op www.youtube.com. Het solex race weekend in Heeswijk-Dinther is dit jaar 25-26 en 27 Augustus 2017, en iedereen is natuurlijk van harte welkom om ons aan te moedigen. Tot ziens en tot op een van onze activiteiten en alvast bedankt.

Written by

Presentator van het radioprogramma Deurne Draait Door op DMG radio 106.2 FM. Elke zaterdagmorgen tussen 09:00 en 12:00 hoor je de laatste actualiteiten, kun je prijzen winnen en hoor je de beste muziek.