Nieuws

ThuisAlgemeenSchaatsbaan in De Koolhof

Schaatsbaan in De Koolhof

onderdag zijn op het terrein van de voormalige Frans Hoebenshal de voorbereidingen getroffen voor de aanleg van een schaatsbaan. Met palen is de baan uitgezet.

Bij voldoende vrieskou gaat de ijsbaan aan de Schelde in De Koolhof open. De schaatsbaan, een initiatief van de wijkraad, is een grote uitdaging. ”Met deze mooie locatie die we nu tot onze beschikking hebben gaan we proberen een schaatsbaan te realiseren”, aldus Rene Martens, secretaris van de wijkraad.

Morgen zal het stuk grond wat nodig is voor schaatsbaan worden uitgegraven. De kuil zal daarna worden voorzien van een waterdichte folielaag waarna men er met water een soort mini-bassin van creƫert.
Daarna is het wachten totdat het ijs genoeg is aangedikt. Leden van de wijkraad controleren in vorstperiodes dagelijks of het ijs geschikt is om op te schaatsen.

Post Tags -

Written by

Presentator van het radioprogramma Deurne Draait Door op DMG radio 106.2 FM. Elke zaterdagmorgen tussen 09:00 en 12:00 hoor je de laatste actualiteiten, kun je prijzen winnen en hoor je de beste muziek.