Nieuws

ThuisAlgemeenSanne van Paassen in Hoogerheide

Sanne van Paassen in Hoogerheide

Sanne van Paassen toch in Hoogerheide

VLIERDEN – De Vlierdense wielrenster Sanne van Paassen is zaterdag toch aanwezig op het wereldkampioenschap veldrijden in Hoogerheide. Niet als deelnemer, maar als co-commentator in de live uitzending van de dameswedstrijd, zaterdagmiddag vanaf 15.00 uur op Nederland 1.

De Vlierdense is benaderd om commentaar te geven tijdens de wedstrijd. Het is de eerste keer dat ze de rol als co-commentator bij de NOS op tv gaat vervullen. “Ik had natuurlijk veel liever zelf meegedaan aan de wedstrijd”, vertelt ze, “maar dit is wel leuk om een keer te doen.” Van Paassen is al geruime tijd door een blessure uit de running. De laatste vijf jaar haalde ze steeds een top 10-plek op het WK. In 2011 kreeg ze de legpenning van de gemeente Deurne vanwege haar bijzondere sportieve prestaties in de wielersport met als hoogtepunt het winnen van de Wereldbeker.

Yara Kastelijn uit Neerkant doet zaterdag wel mee aan het WK bij de dames. De pas zestienjarige heeft al meerdere keren meegereden in Wereldbekerwedstrijden. Ze werd begin januari in Surhuisterveen zelfs tweede achter Marianne Vos. De Neerkantse werd afgelopen weekend in het Franse Nommay 23ste. Vos is topfavoriet voor de WK-titel.

Regerend wereldkampioen Mike Teunissen uit Ysselsteyn doet zondag mee aan de WK-wedstrijd voor de beloften, aanvang 11.00 uur. Vorig jaar volgde hij Lars van der Haar op als wereldkampioen bij de beloften. Van der Haar is dit keer kanshebber bij de profs.

Written by

Presentator van het radioprogramma Deurne Draait Door op DMG radio 106.2 FM. Elke zaterdagmorgen tussen 09:00 en 12:00 hoor je de laatste actualiteiten, kun je prijzen winnen en hoor je de beste muziek.