Nieuws

ThuisAlgemeenReünie Den Deel Deurne

Reünie Den Deel Deurne

In 2014 is het 45 jaar geleden dat jongerencentrum Den Deel in Deurne voor het eerst haar deuren opende. Het jongerencentrum, tussentijds (1989) verhuisd van de Kerkstraat naar de Harmoniestraat ging in 1997 dicht. Toen eerder dit jaar op initiatief van Marijn Keunen en Marcel Koolen de Facebookpagina voorzien werd van honderden foto’s uit de rijke historie van het jongerencentrum maakte dit zoveel positieve reacties los dat werd besloten een reünie te organiseren.

Deze reünie bestaat uit twee evenementen in 2014; een Regio Popdag op zondag 22 juni (Deurne kermis) en een grote reünie op zaterdag 18 en zondag 19 oktober. Beide evenementen worden gehouden om en in Cultuurcentrum Martien van Doorne aan de Martinetstraat in Deurne. Het organiserende groepje bestaat naast Marijn en Marcel uit Bas Aldenzee en Patrick Broens. Zij gaan de komende tijd aan de slag om de reünie verder gestalte te geven.

De Regio Popdag was een popfestival dat mede ontstond vanwege de geluidsoverlast die het jongerencentrum aan de Kruisstraat veroorzaakte. Er mochten alleen nog optredens plaatsvinden wanneer er toch al ‘herrie’ was in Deurne, zoals bijvoorbeeld met de kermis. De Regio Popdag van 2014 kent een iets andere opzet dan de oorspronkelijke, want er is gekozen voor regionale bands die opgetreden hebben in Den Deel. De meeste bands bestaan al lang niet meer, vandaar dat de organisatie op zoek is naar de personen achter deze formaties. Bedoeling is deze bands nog eenmaal te laten optreden: een reünie in een reünie. Het is ook mogelijk dat oud-bandleden van diverse groepen een nieuwe band smeden en oud repertoire brengen.

De reünie van 18 en 19 oktober bestaat op zaterdag uit een middag- en avondprogramma; aanvang middagprogramma: 14.00 uur, aanvang avondprogramma: 21.00 uur; pas dan gaat de grote zaal van het cultuurcentrum open. Zondagmiddag en -avond kan de expositie, die ook al op zaterdag is te bezichtigen, nog door belangstellenden bezocht worden. Hoewel muziek altijd een grote rol heeft gespeeld in de geschiedenis van Den Deel zijn de zaterdag en zondag vooral bedoeld om bij te buurten.

De organisatie houdt zich de komende maanden bezig met het verder vullen van de facebook pagina en er komt een website: www.ojcdendeel.nl Het e-mailadres info@ojcdendeel.nl is al operationeel voor mensen die vragen en/of ideeën hebben en bands die zich aan willen melden voor de Regio Popdag. Begin november worden er diverse werkgroepen geformeerd, die ieder een deel van het programma en de entourage uitwerken. Via de reguliere- en social media worden de oud-bezoekers van Den Deel op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen.

Written by

Presentator van het radioprogramma Deurne Draait Door op DMG radio 106.2 FM. Elke zaterdagmorgen tussen 09:00 en 12:00 hoor je de laatste actualiteiten, kun je prijzen winnen en hoor je de beste muziek.