Nieuws

ThuisAlgemeenReünie de Treffer 15 oktober in zaal Internos

Reünie de Treffer 15 oktober in zaal Internos

Dit jaar is het precies 20 jaar geleden dat de Treffer in Neerkant haar deuren sloot. Het gebouw heeft in 2013 plaats moeten maken voor nieuwbouw.
Voor Martien en Marjo Ploegmakers begon het op 13 oktober, de avond dat Wim en Luus (de oprichters van de Treffer) afscheid namen van hun klanten, personeel. Zondag 15 oktober 1988 was de eerste zondag met de nieuwe eigenaren. Op 15 oktober a.s. als de reünie gehouden wordt is dit dus 28 jaar gelden.

De Treffer was de uitgaansgelegenheid waar het op zondagavond het drukste was. Het dj team verzorgde de muziek. Op zaterdagavond stonden vaak band geprogrammeerd. De volgende bands hebben daar op de bühne gestaan: Rowwen Heze, De Sjonnies, Fasten your seatbelts, Spring en Maribel, Prima vering & de schokbrekers en Bertus Steigerpijp. Solo artiesten waren ook regelmatig van de partij zoals Tatjana, Huub Hangop. Henk Wijngaard heeft 4x opgetreden in Neerkant. Landelijk bekende dj’s ook die waren afgereisd naar het zuiden om in de Treffer op te treden zoals: Edwin Evers, Gijs Staverman en Rick van Veldhuizen.

Martien zat vol met ideeën om het de bezoeker naar de zin te maken. Zo liet hij enkele vrachtwagens geel zand komen. Deze werden de disco in gekruid. Een groot zwembad werd opgezet. Een tropical bar werd geopend. Zo was de beach party compleet. Onvergetelijk was ook de Veronica truck tijdens Peelmarkt. Misschien was jij er ook wel bij toen.

Regelmatig waren er personeelsuitstapjes. Maar het uitje met de gammele bus naar de kaas boerderij in België was wel legendarisch
In zaal Internos, ook gelegen aan de Dorpstraat in Neerkant, wordt een deel van het oude interieur teruggeplaatst. Beleef nog een keer de sfeer van de gezelligste disco voor de jeugd op de grens van Brabant en Limburg. Dj’s van toen zoals Matje, John, Will en Ivan zullen de muziek van toen weer laten horen. Was jij een bezoeker van de Treffer, of wil je de sfeer van het uitgaansleven in de jaren 80 – 90 nog eens beleven kom dan naar de reünie van de Treffer. Deze wordt gehouden op 15 oktober in zaal Internos.

Aanvang 20:00 uur, entree 5 euro (incl 2 consumpties).
Kaarten zijn verkrijgbaar bij Nostalgie in Meijel, in d’n Ouwe Peel Helenaveen en bij Internos in Neerkant.

Written by

Presentator van het radioprogramma Deurne Draait Door op DMG radio 106.2 FM. Elke zaterdagmorgen tussen 09:00 en 12:00 hoor je de laatste actualiteiten, kun je prijzen winnen en hoor je de beste muziek.