Nieuws

ThuisAlgemeenRaadsvergadering via Youtube LIVE

Raadsvergadering via Youtube LIVE

De raadvergadering oer het AZC kun je via DeurneDraaitDoor.nl ook live bezichtingen via Youtube LIVE.
Ga naar de website van Deurne Draait Door en aan de rechterzijde kun je klikken op “Kijk mee LIVE”

De raadsvergadering van dinsdagavond 14 juni waarin college van B&W aan de Gemeenteraad zal voorstellen om een asielzoekerscentrum (AZC) te vestigen in Deurne, zal vanaf 20 uur live te beluisteren zijn op DMG Radio. Wel of geen AZC in in het leegstaande hoofdgebouw van Willibrordhaeghe aan de Vlierdenseweg? Dat is de vraag waar het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad van Deurne dinsdagavond over zullen besluiten.

Het college van B&W komt met dit voorstel na een verzoek van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) om in Willibrordhaeghe een AZC te mogen vestigen. Afgelopen vrijdag 10 juni hebben de gemeente Deurne, het COA en Stichting Willibrord Deurne (eigenaar van het gebouw) een intentieovereenkomst ondertekend, waarin zij de intentie uitspreken om in het hoofdgebouw van Willibrordhaeghe een azc te vestigen. In het azc worden maximaal 300 asielzoekers opgevangen voor een periode van vijf jaar, met een mogelijke verlenging van nog eens vijf jaar.

Omdat er meer geïnteresseerden worden verwacht dan in de zaal ruimte voor is, wordt de volledige vergadering ook live op DMG Radio uitgezonden via de ether op 106.2 FM en via de kabel op 94.4 FM en op internet via dmgdeurne.nl. Wilt u aanwezig zijn bij de raadsvergadering? Meld u dan aan via vluchtelingenopvang@deurne.nl .

Written by

Presentator van het radioprogramma Deurne Draait Door op DMG radio 106.2 FM. Elke zaterdagmorgen tussen 09:00 en 12:00 hoor je de laatste actualiteiten, kun je prijzen winnen en hoor je de beste muziek.