Nieuws

ThuisAlgemeenProef met gratis wifi in centrum Deurne

Proef met gratis wifi in centrum Deurne

In de nabije toekomst gratis wifi in het hele centrum van Deurne. Dat is de wens van Centrummanagement. Volgende week al start een proef om te bekijken welke praktische problemen het installeren en runnen van zo’n draadloos internetnetwerk met zich meebrengt.

Het centrummanagement ziet gratis wifi als een extra service. “Ons doel is om het Deurnese centrum nog aantrekkelijker te maken voor inwoners en bezoekers van buiten”, vertelt centrummanager Peter Thijssen. “Gratis wifi is weer een extra argument om hiernaartoe te komen. Het mes snijdt bovendien aan twee kanten. We willen ook stapsgewijs de mogelijkheden op digitaal vlak voor de ondernemers vergroten.

Denk aan toepassingen als qr-codes met daarachter commerciële uitingen, informatievoorziening over parkeren et cetera.”

De proef moet duidelijkheid verschaffen over bijvoorbeeld de storingsgevoeligheid. Thijssen: “Wat zijn de storingsbronnen? Hoe stabiel is het netwerk op langere termijn? Op basis van die gegevens bekijken we of er aanpassingen nodig zijn.”

Centrummanagement denkt dat het proefdraaien zo’n één à twee maanden duurt. Ondertussen worden al gesprekken gevoerd met partijen die mogelijk willen bijdragen in de financiering van het project.

Post Tags -

Written by

Presentator van het radioprogramma Deurne Draait Door op DMG radio 106.2 FM. Elke zaterdagmorgen tussen 09:00 en 12:00 hoor je de laatste actualiteiten, kun je prijzen winnen en hoor je de beste muziek.