Nieuws

ThuisAlgemeenPodiumkunsten in de Wieger

Podiumkunsten in de Wieger

Kennismaking/try-out, zondag 20 oktober vanaf 13.00 uur tot 18.00.

De Wieger, huiskamer voor de kleine muzen
De Wieger wil uitgroeien tot huiskamer voor de kleine muzen, een intieme ontmoetingsplaats voor kunstbeleving en kunstbeoefening. Naast museale activiteiten en exposities biedt De Wieger vanaf 20 oktober voortaan ook podiumactiviteiten, workshops en cursussen.

Breed en inspirerend aanbod: voor alle leeftijdsgroepen
Het podiumprogramma van De Wieger biedt activiteiten voor alle leeftijdsgroepen. Veel activiteiten zijn kruisbestuivingen van meerdere disciplines, zoals combinaties van film, literatuur, beeld, muziek, workshops, cursussen, discussie, debat, voordrachten, nieuwe media, schilderen, tekenen en graffiti. De komende twee maanden zijn er in De Wieger maar liefst 32 activiteiten geprogrammeerd. Alle activiteiten vinden plaats in het Groot Atelier. De ingang daarvoor is achterom, door de poort.

Verassende en duidelijke programmering
Naast een verassende inhoud is ook geprobeerd om duidelijk te programmeren. Zo vinden de programma’s voor de kinderen en de jeugd plaats op de op donderdag- en vrijdagmiddag,deze beginnen om 16.00 uur. De programma’s voor volwassenen beginnen op doordeweekse dagen altijd om 19.30 uur. Op zondag starten de activiteiten om 15.00 uur. Elk thema is waar mogelijk op een vaste dag geprogrammeerd. Zo is de dinsdagavond bijvoorbeeld altijd filmavond.

Nieuwe podiumcoördinator
De podiumprogrammering van De Wieger is tevens het visitekaartje van Lizzy Geurts van Kessel, de nieuwe podiumcoördinator van de Wieger. Lizzy daagt iedereen uit die een podium zoekt voor een culturele activiteit om contact met haar op te nemen. Ook vrijwilligers die actief willen zijn in De Wieger kunnen via de website contact opnemen.

Wees er snel bij
Aangezien de zaalcapaciteit van het Groot Atelier beperkt is, is het aan te bevelen om snel te reserveren. De prijzen die berekend worden zijn zeer sympathiek. Als een activiteit is uitverkocht zal dat direct op de website worden vermeld.

Voorproeven op zondagmiddag 20 oktober
Op zondagmiddag 20 oktober is er van 13.00 tot 18.00 uur gelegenheid om kennis te maken met de intimiteit en sfeer van De Wieger. Op deze try-out en inloopmiddag voor jong en oud, worden verschillende presentaties en workshops gegeven waar je vooral aan mee moet doen. Denk daarbij aan muziek, film, kledingruil, 3D-tekenen, VJ-en, graffiti spuiten, modeltekenen et cetera. Op deze dag zullen verder vooral de meerdaagse workshops/cursussen in de spotlights staan. Deze starten in november en daarvoor moet je je tijdig inschrijven.

Uiteraard is op deze dag, zoals op alle zondagen, ook het museum geopend. Er zijn momenteel drie tentoonstellingen te zien: De tentoonstelling keramiek van Sarah Mooney Wiegersma (de achterkleindochter van schilder/dokter Hendrik Wiegersma) en de laureaten van de Jeanne Oosting Prijs 2013: Aline Thomassen met aquarellen en Jan Beutener met schilderijen.

Meer informatie:
Bezoek voor meer informatie, reserveringen en voor contactgegevens onze vernieuwde website www.dewieger.nl of bel : 0493 32 29 30
Voor meer informatie en achtergronden:
De Wieger
Contactpersoon: Lizzy Geurts van Kessel
Telefoon: 0493 32 29 30
E-mail: lizzygeurtsvankessel@dewieger.nl
Internet: www.dewieger.nl – podiumkunsten

Written by

Presentator van het radioprogramma Deurne Draait Door op DMG radio 106.2 FM. Elke zaterdagmorgen tussen 09:00 en 12:00 hoor je de laatste actualiteiten, kun je prijzen winnen en hoor je de beste muziek.