Nieuws

ThuisAlgemeenOverval Big Bazar 1 jaar cel

Overval Big Bazar 1 jaar cel

Een 26-jarige vrouw uit Deurne is vanmiddag door de rechtbank Oost-Brabant veroordeeld tot een gevangenisstraf van twintig maanden, waarvan acht maanden voorwaardelijk. De vrouw maakte zich schuldig aan poging tot afpersing en diefstal bij de Big Bazar in Deurne.

De vrouw ging in oktober 2013 de winkel binnen en bedreigde een zestienjarige kassière met een mes. Ze probeerde haar slachtoffer te dwingen geld af te geven, maar ging er uiteindelijk zonder buit vandoor.

Uit een deskundigenrapport blijkt dat de verdachte lijdt aan borderline- en persoonlijkheidsproblematiek. Hierdoor kunnen de door haar gepleegde strafbare feiten in verminderde mate aan haar worden toegerekend.

De officier van justitie eiste een gevangenisstraf van achttien maanden, waarvan twaalf maanden voorwaardelijk. Volgens de rechtbank is bij de eis onvoldoende rekening gehouden met het leed dat is aangedaan aan het slachtoffer van de overval. Mede gelet op de jeugdige leeftijd van het slachtoffer gaat het om een laffe en gewetenloze daad. De rechtbank legt daarom een hogere straf op.

Daarnaast moet ze een slachtoffer een schadevergoeding betalen van 1002,50 euro, mag ze tijdens haar tweejarige proeftijd geen drugs en alcohol gebruiken en moet ze in behandeling.

bron: dmg

Post Tags -

Written by

Presentator van het radioprogramma Deurne Draait Door op DMG radio 106.2 FM. Elke zaterdagmorgen tussen 09:00 en 12:00 hoor je de laatste actualiteiten, kun je prijzen winnen en hoor je de beste muziek.