Nieuws

ThuisAlgemeenOppascursus voor jongeren

Oppascursus voor jongeren

Jongeren van 12 tot en met 16 jaar uit de gemeente Deurne die graag willen gaan oppassen, kunnen terecht bij het CJG voor handige tips en adviezen. Want oppassen is niet zomaar iets. Het is best een hele verantwoordelijkheid.

Speciaal voor deze groep jeugd is er daarom een cursus ontwikkeld. In de maand november kunnen zij terecht bij de Nieuwenhof in Deurne, waar het Centrum voor Jeugd en Gezin Deurne de cursus aanbiedt. Na afronding krijgen de deelnemers een echt oppasdiploma.

Als jongere is oppassen meestal iets waar je inrolt. Ouders vragen vaak een van de buurkinderen, een neefje of nichtje om op de kinderen te komen passen. Maar eigenlijk komt er best heel wat bij kijken. Wat als het oppaskindje maar blijft huilen? En hoe zorg je dat de kinderen naar je luisteren? Om de jeugd antwoord te geven op deze vragen en allerlei handige tips aan te reiken, geeft Centrum voor Jeugd en Gezin Deurne weer een oppascursus. De cursus bestaat uit 4 avonden van 19.00 tot 20.30 uur en is bedoeld voor jongeren van 12 tot en met 16 jaar uit de gemeente Deurne.

De cursus is op woensdagavond 6, 13, 20 en 27 november van 19.00 tot 20.30 uur, in Zorgboogcentrum De Nieuwenhof op Visser 4-6, 5751 BL Deurne.
De cursus is gratis. Aanmelden kan tot 30 oktober door een mailtje te sturen naar info@cjgdeurne.nl met daarin naam, adres, telefoonnummer en geboortedatum. Opgeven kan ook via “evenementen” op de Facebook pagina van het CJG Deurne. De cursus is bedoeld voor jongeren die wonen in de gemeente Deurne. Bij teveel aanmeldingen komen de jongeren die dit keer niet deel kunnen nemen automatisch op de deelnemerslijst van de volgende cursus (voorjaar 2014) te staan.

Written by

Presentator van het radioprogramma Deurne Draait Door op DMG radio 106.2 FM. Elke zaterdagmorgen tussen 09:00 en 12:00 hoor je de laatste actualiteiten, kun je prijzen winnen en hoor je de beste muziek.