Nieuws

ThuisAlgemeenMonic Hendrickx uit Deurne heen gouden kalf

Monic Hendrickx uit Deurne heen gouden kalf

De 47-jarige Monic Hendrickx uit Deurne heeft vanavond een gouden kalf binnengesleept in de categorie beste actrice in de categorie televisiedrama.

Op het Gala van de Nederlandse Film werden vrijdagavond de winnaars van de Gouden Kalveren bekendgemaakt. Monic ontving het felbegeerde beeldje door haar rol in de serie Penoza ||.
Hendrickx moest het in deze categorie opnemen tegen Noortje Herlaar voor haar rol in het nostalgische drama Moeder ik wil bij de revue en Marianne Aparicio Torres voor de aflevering Warriors van misdaadserie Van God los.
Ze won in haar carrière drie Gouden Kalveren en diverse buitenlandse onderscheidingen, waaronder de Australische Inside Film Award voor haar rol in Unfinished Sky in 2008.
In 2008 was ze de eregast tijdens het Nederlands Film Festival. Sinds 2012 speelt zij solo diverse rollen in het door Rogier Schippers geschreven stuk Oxytocine. Zij wordt hierin begeleid door 2 muzikanten en een zangeres.

Written by

Presentator van het radioprogramma Deurne Draait Door op DMG radio 106.2 FM. Elke zaterdagmorgen tussen 09:00 en 12:00 hoor je de laatste actualiteiten, kun je prijzen winnen en hoor je de beste muziek.