Nieuws

ThuisAlgemeenminder geluidsoverlast carnavalswagens in Deurne 

minder geluidsoverlast carnavalswagens in Deurne 

DEURNE – Tijdens de Carnavalsoptocht in Deurne zijn er maar slechts twee klachten over geluidsoverlast binnengekomen. Volgens de gemeente is dit het bewijs dat de strenge maatregel tegen herriewagens in de optochten heeft gewerkt.
Vorig jaar ging het om zoon tientallen klachten. Een teken dat de overlast voor bewoners flink afgenomen is. Dat was naast het wegnemen van gevaarlijke verkeerssituaties, het doel van onze aanpak. In totaal zijn er drie boetes uitgedeeld en zijn er twee wagens van de openbare weg gehaald.

Boete 10.000 euro
De gemeente Deurne maakte voor de carnaval al bekend dat jongeren die met een carnavalswagen overlast veroorzaken een flinke boete te riskeren van maximaal 10.000 euro. Bij de verplaatste optocht komende zondag in Zeilberg geldt dezelfde maatregel.Burgemeester Hilko Mak laat weten bereid te zijn aanpak te bespreken met de andere burgemeesters in de Peelregio. Daarin zouden ook de carnavalsverenigingen een rol spelen.

Written by

Presentator van het radioprogramma Deurne Draait Door op DMG radio 106.2 FM. Elke zaterdagmorgen tussen 09:00 en 12:00 hoor je de laatste actualiteiten, kun je prijzen winnen en hoor je de beste muziek.