Nieuws

Thuis--Hot NewsMike Wheeler en Deurnese blues van Deger

Mike Wheeler en Deurnese blues van Deger

De Amerikaanse bluesgigant Mike Wheeler, met in zijn band onder anderen Kai Strauss als gastgitarist, vormt zondag 25 februari de hoofdmoot van Keeping the Blues Alive in Vlierden.

In het voorprogramma speelt de Deurnese band Deger bluesrock in Deurnes dialect.

In de zomer van 2015 hadden de juiste musici elkaar gevonden, met als doel, een project te starten met dialectbluesrock in een eigen jasje. Vanuit een basis cd, opgenomen in de studio van Frits Janssen, door het duo Althuizen/janssen, zijn de musici gestart met de repetities in het najaar van 2015. Met eigen teksten en muziek, welke betrekking hebben op allerlei onderwerpen die je zoal tegen komt in het leven, hebben de nummers soms diepgang en soms zijn ze wat luchtiger van inhoud. Met uitstapjes naar de rock heeft “Deger”gekozen voor een eigenzinnig repertoire, waarin de blues de boventoon voert. Dit bluesrock project bestaat geheel uit musici met hun roots uit deurne en omgeving en is tevens in deurne tot stand gekomen. Met een prima klik tussen de musici die er veel lol in hebben maar ook kritisch op elkaar kunnen zijn, is “Deger” uitgegroeid tot een volwassen en verrassende bluesrock band. Enkele titels: Grard sien, Het cafe, Jeuk, Dwaallichtje.

Keeping the Blues Alive begint zondagmiddag om 15.30 uur in ’t Huis, Pastoriestraat 20b in Vlierden, de zaal gaat om 15.00 uur open.

Written by

Presentator van het radioprogramma Deurne Draait Door op DMG radio 106.2 FM. Elke zaterdagmorgen tussen 09:00 en 12:00 hoor je de laatste actualiteiten, kun je prijzen winnen en hoor je de beste muziek.