Nieuws

ThuisAlgemeenJelle vd Steen ontmoet Prins Harry

Jelle vd Steen ontmoet Prins Harry

Morgenvroeg om 09:30 in Deurne Draait Door hebben wij een interview met Jelle van der Steen die Prins Harry ontmoet.

Rolstoelbasketballer Jelle van der Steen is bepaald niet op zijn mondje gevallen. Staat er een lid van het Britse koningshuis voor hem, dan knoopt hij zonder problemen een gezellig gesprek aan. Van der Steen ontmoette prins Harry maandag tijdens een receptie in Amsterdam. De zoon van de Britse troonopvolger is in de hoofdstad in verband met de internationale AIDS Conferentie. ,,Ik heb niet naar zijn huwelijk met Meghan gevraagd. Daar was ik echt niet mee bezig.”

het was niet de eerste keer dat de Deurnenaar prins Harry ontmoette. Tijdens de Invictus Games in Toronto afgelopen jaar zag hij de broer van Prins William ook al. Harry is de oprichter van dat internationaal paralympisch sportevenement voor militairen die door of tijdens de dienst gewond raakten.

Geweldig
De Engelse prins woonde onder meer de door Nederland verloren finale tegen Amerika bij. ,,We spraken vorig jaar enkele dagen voor die finale over hoe geweldig het evenement was. Ik ging bij Defensie weg met ellende, maar bij Invictus Games ging het weer goed. Door samen te sporten word je samen weer sterk. Het was een mooi lotgenotencontact.”

Prinses Diana
Tijdens de receptie in Amsterdam, waarbij onder meer ook burgemeester Femke Halsema en turner Epke Zonderland aanwezig waren, was er tijd om terug te blikken. ,,Hij vond het de beste rolstoelbasketbalwedstrijd die ooit is gespeeld. Hij begon er spontaan over te kletsen en nam rustig de tijd.”

Prins Harry heeft indruk gemaakt op de Deurnenaar. ,,Hij is een baas, heel inspirerend. Hij staat net zo tussen de mensen als zijn moeder, prinses Diana, vrouw van het volk.”

bron: ed.nl

Written by

Presentator van het radioprogramma Deurne Draait Door op DMG radio 106.2 FM. Elke zaterdagmorgen tussen 09:00 en 12:00 hoor je de laatste actualiteiten, kun je prijzen winnen en hoor je de beste muziek.