Nieuws

ThuisAlgemeenGastgezinnen Kinderhulp Polen

Gastgezinnen Kinderhulp Polen

Vanmorgen was Stichting Kinderhulp Polen op bezoek in de DMG studio om te praten over de Stichting en daaruit bleek dat de stichting nog op zoek is naar enkele gastgezinnen die in de maand Augustus een Pools kind willen opvangen. Mocht je geïnteresseerd zijn bezoek dan even de website voor meer informatie.

Bezoek of stuur een email naar info@kinderhulp-polen.nl

Hoe word je gastgezin?

De eerste stap om gastgezin te worden is een telefonische afspraak maken met de secretaris, hr. J. van Lieshout. Het verplicht u nog tot niets , maar betekent voor Stichting Kinderhulp Polen dat u serieus overweegt mee te doen.
De secretaris verstrekt u nadere informatie en zal contact met u opnemen om een afspraak te maken voor een wederzijdse kennismaking. Tijdens dit gesprek met twee van onze medewerkers kunnen we ingaan op uw vragen. Tevens is het voor ons een mogelijkheid een beeld van uw gezin te krijgen. Vanuit onze verantwoordelijkheid is dit gesprek van belang om een beeld te krijgen van het gezin.

 r1b0199  16
Om te beoordelen of de stichting de aanmelding kan accepteren zijn o.a. belangrijke uitgangspunten: de motivatie – wederzijds vertrouwen -stabiele gezinssituatie – beschikbaarheid – gezinssamenstelling.
Bovendien is het nodig om een zo goed mogelijke match te maken als we besluiten samen verder te gaan.

U kunt aangeven of uw voorkeur uitgaat naar een jongen of meisje of naar een bepaalde leeftijdsgroep. Wij proberen zoveel mogelijk tegemoet te komen aan de voorkeuren van de vakantiegastouders. U kunt zich echter voorstellen dat wij hierin wel afhankelijk zijn van de kinderen die door onze partner in Polen worden aangemeld. Zij selecteren kinderen die het heel hard nodig hebben, wij kunnen geen kinderen ‘op bestelling’ uitnodigen.

Selectie

Nadat het gesprek met de medewerkers van onze stichting heeft plaatsgevonden en de gevraagde formulieren zijn ontvangen bent u vakantiegastouder! Zodra alle gegevens van het aan u toegewezen vakantiekind en de tijd en plaats van aankomst bekend zijn, worden deze schriftelijk aan u doorgegeven, meestal op de informatiebijeenkomsten. Het kan echter voorkomen dat die informatie de stichting – en dus ook u als vakantiegastouder – pas vlak voor aankomst van de kinderen bereikt. We zijn nu eenmaal afhankelijk van de Poolse kant of we informatie tijdig ontvangen.

Je kunt gastgezin worden door je aan te melden bij de stichting door telefonische aanmelding..
Er wordt contact met u gelegd door de secretaris die een huisbezoek met u afspreekt. Tijdens dit bezoek wordt vooral informatie verstrekt over het gastgezin zijn voor een Pools kind. Ook worden brochures en verdere informatie verstrekt waarin u nog eens rustig een en ander kunt nalezen. Natuurlijk kunt u altijd contact opnemen met onze secretaris voor uitgebreidere informatie.
In samenspraak met u wordt het definitieve besluit genomen om een gast in uw gezin op te nemen voor een vakantie.

Written by

Presentator van het radioprogramma Deurne Draait Door op DMG radio 106.2 FM. Elke zaterdagmorgen tussen 09:00 en 12:00 hoor je de laatste actualiteiten, kun je prijzen winnen en hoor je de beste muziek.