Nieuws

ThuisAlgemeenDrie spoorwegovergangen afgesloten

Drie spoorwegovergangen afgesloten

Mededeling van de Gemeente Deurne:

Drie spoorwegovergangen afgesloten in de herfstvakantie
In de herfstvakantie werkt ProRail aan het spoor tussen Eindhoven en Venlo. De werkzaamheden starten op zaterdag 22 oktober en eindigen in de nacht van zondag 30 op maandag 31 oktober. Tijdens de werkzaamheden rijden er geen treinen. Ook zijn drie spoorwegovergangen in Deurne enkele dagen afgesloten. Verder is een gedeelte van het P&R-parkeerterrein bij station Deurne afgesloten.

Spoorwegovergangen afgesloten
Door de werkzaamheden aan het spoor zijn de volgende overwegen afgesloten:

Stationsstraat – Vlierdenseweg: van zaterdag 22 oktober (7.00 uur) tot maandag 31 oktober (00.05 uur)
Binderendreef: van zondag 23 oktober (7.00 uur) tot maandag 24 oktober (15.00 uur)
Biesdeel: van maandag 24 oktober (7.00 uur) tot donderdag 27 oktober (16.00 uur)
De spoorwegovergangen zijn volledig afgesloten, ook voor fietsers en voetgangers.

Omleidingsroutes
De gemeente adviseert u om tijdens de afsluitingen gebruik te maken van de spoorwegovergangen Liesselseweg en Griendtsveenseweg-Snoertsebaan. Fietsers en voetgangers kunnen ook het spoor oversteken bij het overpad bij station Deurne. Deze spoorwegovergangen zijn het grootste deel van de dag open, want er rijden geen treinen. Wel kan er af en toe een onderhoudstrein voorbij komen, die gebruikt wordt voor het aanleveren en afvoeren van materialen die nodig zijn voor de werkzaamheden. Het is dan ook van belang dat weggebruikers zich aan de verkeersregels houden. De omleidingsroutes naar deze overwegen worden aangegeven met gele borden. Onderaan deze pagina vindt u de plattegrond met daarop de omleidingsroutes.

Geen treinen van en naar Deurne
Tijdens de werkzaamheden rijden er geen treinen van en naar station Deurne. De NS zet bussen in. Deze bussen vertrekken vanaf station Deurne aan de zijde van de Fabriekstraat. Reist u met het openbaar vervoer? Houd dan rekening met 30 tot 45 minuten extra reistijd. Plan uw reis op www.ns.nl of www.9292.nl.

P&R-terrein gedeeltelijk afgesloten
Aannemer BAM Infra Rail B.V. – dat de werkzaamheden uitvoert in opdracht van spoorbeheerder ProRail – richt op een gedeelte van het P&R-terrein bij station Deurne een bouwplaats in. Dit gedeelte van het P&R-terrein is hierdoor afgesloten. Als het P&R-terrein vol staat, kunt u parkeren op een terrein aan de Fabriekstraat 22. De route naar dit terrein wordt met borden aangegeven.

Vernieuwen van het spoor
De werkzaamheden – die worden uitgevoerd in opdracht van ProRail – bestaan uit het vernieuwen van het spoor, wissels en overwegen. De werkzaamheden hebben nog niets te maken met de aanleg van de spoortunnel bij de Binderendreef of de verbetering van de overwegen Vlierdenseweg en Liesselseweg. Dat werk vindt dit jaar nog niet plaats.

Waar kan ik terecht met vragen?
Voor vragen over de werkzaamheden kunt u terecht bij ProRail op prorail.nl/contact of telefoonnummer 0800-7767245 (gratis). Dit kan op werkdagen tussen 8.00 en 18.30 uur en bij noodgevallen of ernstige overlast ook buiten kantoortijden.

Written by

Presentator van het radioprogramma Deurne Draait Door op DMG radio 106.2 FM. Elke zaterdagmorgen tussen 09:00 en 12:00 hoor je de laatste actualiteiten, kun je prijzen winnen en hoor je de beste muziek.