Nieuws

ThuisAlgemeenDMG moet vertrekken uit pand

DMG moet vertrekken uit pand

Instellingen en bedrijfjes kunnen niet langer gebruik maken van verzamelgebouw De Uitkomst (voormalig Hub van Doornecollege) aan de Haspelweg in Deurne en het gebouw aan de Kruisstraat, waar Deurnese Stichting Ateliers (Destat) is gevestigd.

Beheer De Uitkomst weer bij gemeente
De gemeente heeft besloten om de overeenkomsten met de tientallen gebruikers op te zeggen. De voormalige schoolgebouwen worden, zoals eerder contractueel afgesproken, overgedragen aan woningbouwvereniging Bergopwaarts. De gebruikers waren ervan op de hoogte dat een opzegging op korte termijn aan de orde zou kunnen zijn en zijn inmiddels ingelicht.

Alternatieve huisvesting

De beslissing past in het beleid van de gemeente om vastgoed af te stoten. De gemeente zal een actieve rol spelen bij het zoeken naar alternatieve huisvesting voor de instellingen, bedrijfjes en kunstenaars. Daarbij wordt bijvoorbeeld gekeken naar leegstaande ruimte bij reguliere gemeenschapsaccommodaties.

Written by

Presentator van het radioprogramma Deurne Draait Door op DMG radio 106.2 FM. Elke zaterdagmorgen tussen 09:00 en 12:00 hoor je de laatste actualiteiten, kun je prijzen winnen en hoor je de beste muziek.