Nieuws

ThuisAlgemeenDeurnese overvaller vijf jaar

Deurnese overvaller vijf jaar

Deurnese overvaller vijf jaar gevangenis in

Een 31-jarige man uit Deurne is door de rechtbank Oost-Brabant veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar. De man maakte zich in maart van dit jaar schuldig aan een gewapende overval en deed in april twee pogingen daartoe. Hij moet de slachtoffers een schadevergoeding betalen van in totaal 1727,52 euro.

De man paste bij de overvallen telkens dezelfde werkwijze toe. Hij ging op klaarlichte dag een winkel binnen waar alleen personeel aanwezig was en droeg daarbij een bivakmuts en een tas en dreigde met een groot mes. In maart perste de verdachte op deze manier 200 euro af bij de eigenaar van een cafetaria in Asten. Een maand later probeerde hij geld af te persen bij de eigenaren van een cafetaria in Ospel en een bakkerij in Haps. Daar maakte de man echter niets buit. Van drie andere overvallen werd de verdachte vrijgesproken.

Toch is de straf die de rechtbank oplegt fors hoger dan werd geƫist. De rechtbank weegt onder meer mee dat het om doordachte acties gaat, waarmee de man zijn slachtoffers enorme schrik heeft aangejaagd. Bovendien heeft de verdachte geen spijt betuigd aan de slachtoffers en wil hij geen inzicht geven in zijn beweegredenen. De reclassering concludeerde dat de man zijn gedrag niet wil veranderen.

Written by

Presentator van het radioprogramma Deurne Draait Door op DMG radio 106.2 FM. Elke zaterdagmorgen tussen 09:00 en 12:00 hoor je de laatste actualiteiten, kun je prijzen winnen en hoor je de beste muziek.