Nieuws

ThuisAlgemeenBlauwalg in Deurne

Blauwalg in Deurne

Blauwalgen in Peellandvijver

Waterschap Aa en Maas heeft blauwalgen aangetroffen in de Peellandvijver in Deurne. Deze blauwalgen kunnen gezondheidsklachten veroorzaken bij mens en dier. Het waterschap adviseert om ieder contact met water van deze vijver te vermijden. De gemeente plaatst waarschuwingsborden en waterschap Aa en Maas houdt de situatie in de gaten.

De aangetroffen blauwalgen kunnen giftige stoffen afscheiden. Bij aanraking of inname bestaat kans op huidirritatie, duizeligheid, ademhalingsproblemen en ernstige maag- en darmklachten. Deze klachten kunnen zowel bij mensen als bij (huis)dieren optreden.

Blauwalgen kunnen zich explosief vermenigvuldigen. De belangrijkste oorzaak hiervan is een teveel aan voedingsstoffen (fosfaat en stikstof) in het water. Deze voedingsstoffen zitten volgens het waterschap in afgevallen bladeren, maar komt ook in het water via lokvoer van sportvissers, brood, eenden- en hondenpoep.

Wanneer de zonintensiteit afneemt en het water weer afkoelt door bijvoorbeeld regen of het seizoen, vermindert de hoeveelheid blauwalg.

De Peellandvijver ligt ter hoogte van de Burgemeester Roefslaan en de St. Jozefstraat.

Post Tags -

Written by

Presentator van het radioprogramma Deurne Draait Door op DMG radio 106.2 FM. Elke zaterdagmorgen tussen 09:00 en 12:00 hoor je de laatste actualiteiten, kun je prijzen winnen en hoor je de beste muziek.