Nieuws

ThuisAlgemeenBergopwaarts helpt bibliotheek

Bergopwaarts helpt bibliotheek

Bergopwaarts helpt bibliotheek tijdelijk uit de brand

Bibliotheek Deurne mag langer op de huidige locatie aan de Markt blijven zitten. De bibliotheek is dat deze week overeengekomen met verhuurder Bergopwaarts. De einddatum is nu gesteld op 1 april 2015. Bergopwaarts brengt in deze periode een beperkte huur in rekening.

De bibliotheek aan de Markt in Deurne zou aanvankelijk vanwege de gemeentelijke bezuinigingen noodgedwongen de deuren sluiten op 1 november. Het liefst zou de bibliotheek meteen daarna willen verhuizen naar het Cultuur Centrum Deurne om een nieuwe, kleinere dienstverlening aan het publiek te kunnen gaan starten. De gemeente Deurne heeft over het onderbrengen van de bibliotheek in het cultuurcentrum nog geen beslissing genomen. Omdat de bibliotheek op die beslissing van de gemeente niet kan wachten is besloten om met woningbouwvereniging Bergopwaarts, de eigenaar van het gebouw aan de Markt in gesprek te gaan. Bergopwaarts heeft aangegeven aan dit maatschappelijk doel te willen meewerken.

Minimaal budget
In de komende maanden moet de bibliotheek het doen met een minimaal budget waardoor er sprake zal zijn van een afgeslankte vorm van deze centrale voorziening. Op zaterdag 1 november is de bibliotheek nog geopend tot 16.00 uur. In de week van 2 tot en met 9 november is de bibliotheek gesloten. Vanaf maandag 10 november gaat de bibliotheek in afgeslankte vorm en met de nodige veranderingen weer open. Door de bezuinigingen is afscheid genomen van de eerdere personele bezetting. Door middel van selfservice en deels door de inzet van vrijwilligers wordt gewerkt aan een nieuwe verkleinde centrale dienstverlening. De openingstijden van de bibliotheek zijn vanaf november gewijzigd; de bibliotheek zal vanaf 10 november open zijn op de volgende dagen:

Maandag, woensdag en vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur.

Written by

Presentator van het radioprogramma Deurne Draait Door op DMG radio 106.2 FM. Elke zaterdagmorgen tussen 09:00 en 12:00 hoor je de laatste actualiteiten, kun je prijzen winnen en hoor je de beste muziek.