Nieuws

ThuisAlgemeen6 woninginbraken in Deurne

6 woninginbraken in Deurne

Op vrijdag 7 en zaterdag 8 maart hebben zes bewoners melding gemaakt van een inbraak in hun woning.

Aan de Eikelstraat en de Vlierdenseweg vonden de inbraken op vrijdag 7 maart plaats. Bij de Romeinstraat, Zandbosweg en Leon van Kelpenaerstraat werden de inbraken op zaterdag 8 maart gepleegd.

Met de volgende maatregelen verkleint u de kans op inbraak:
• Doe de voor- en achterdeur op het nachtslot voordat u gaat slapen en als u weggaat. Sluit ramen en deuren goed af. Installeer goede sloten.

• Zorg dat er geen klimmiddelen bij uw huis staan. Zet vuilcontainers en ladders weg of zet ze vast tegen de gevel.
• Haal de sleutel uit de binnenkant van het slot en leg deze niet achter de voordeur; vaak kunnen inbrekers via de brievenbus of door een ruitje in te tikken bij uw sleutel komen.

• Stel een tijdschakelaar in voor uw binnenverlichting en laat meerdere lampen branden als u even weg bent. Overweeg het aanbrengen van een lamp met een sensor bij de voordeur of in de tuin. Inbrekers staan niet graag in het licht!

• Laat geen waardevolle goederen als een laptop, mobiele telefoon e.d. in het zicht liggen voor voorbijgangers.

•  Registreer uw waardevolle goederen. Noteer merk-type-serienummers, bijzondere kenmerken en maak eventueel foto’s van waardevolle goederen zoals sieraden.

Written by

Presentator van het radioprogramma Deurne Draait Door op DMG radio 106.2 FM. Elke zaterdagmorgen tussen 09:00 en 12:00 hoor je de laatste actualiteiten, kun je prijzen winnen en hoor je de beste muziek.