Nieuws

ThuisAlgemeenRock am Peel 2017

Rock am Peel 2017

Het Helenaveense rock, pop & cultfestival Rock am Peel gaat weer knallen!

Na een jaartje pauze zijn de muzikanten en de organisatie er weer klaar voor; Rock am Peel 2017 moet gaat knallen als nooit tevoren! Er moest even pas op de plaatst gemaakt worden om de vele ideeën die er leven een plek te geven en er zo voor te zorgen dat Rock am Peel, dat aanvankelijk als een eenmalige grap begon, op een goede en solide basis verder kan.

Er is hard gewerkt aan een mooi programma voor jong, maar zeker ook voor wat ouder. Dit jaar wordt gewerkt met 3 area’s; Mainstage, The pub en Die Stube. Alle area’s stralen hun eigen sfeer uit en de podia worden gevuld door een mooi scala aan bijzondere artiesten!

In Die Stube luisteren de Graaskneuzers uit Grashoek de boel op, afgewisseld met de Harmonica’s in de personen van Albert van Teeffelen en Hans Wijnen uit Helenaveen in samenwerking met de Heljese Buben Geer van Zon en Theo Bos uit resp. Beringe en Panningen.

Op het podium in the pub dit jaar de band Good souls, afkomstig uit Griendtsveen, Weert en Nederweert. Zij spelen zoals ze het zelf noemen melancholische pop/rock; slepende songs met een rauw randje.
Verder Transito, een zestal enthousiaste heren uit Gemert en omgeving.
Zij nemen je mee op een ontdekkingstocht van Feel Good muziek, ontstaan en gevormd uit verschillende stijlen en muzikale tradities uit diverse mundiale windstreken: swingend, energiek en origineel!
En dan Casa de la Muerte uit Alkmaar… Zij waren de afgelopen jaren o.a. te zien in de Melkweg, Paard van Troje en Patronaat, maar ook op festivals als Paaspop, Jailbreak en Beaverfest. En dan nu eindelijk op Rock am Peel!
Met hun zwetende en stampende HellbillyMexicanBalkanPolkaRock en hun, uit Odessa ingevlogen, frontvrouw Maruscha Mila Vilankova ontdooit Casa de la Muerte de harten van menig ruige rocker!

Dan mainstage: Afgelopen jaar organiseerde Rock am Peel een heuse band-battle. 5 Regionale bands streden om in mei 2017 op het festival zelf te mogen spelen: Stone Office uit Neer won deze spannende strijd uiteindelijk en zij zullen dan ook als eerste rocken op mainstage deze editie.
Trip to Dover uit Liessel neemt het stokje vervolgens over met hun alternatieve electro dancerock.
En dan is het woord natuurlijk aan de hoofdact van de dag: de eigen Rock am Peelband, bestaande uit vooral Helenaveense muzikanten: Erik Janssen, Marlie Cuijpers, Wim Luijten,Marco Berkers, Rob de Bie, Janke van dijk, Peter Kluijtmans, Bertus Klerks, Paul Cuijpers, Henri van Calis, Ruud Cuijpers en Martien Wijnands, aangevuld met wat extra hulptroepen uit de regio: Francis Stallen, Sven Verbeek en Levi Hoefnagels.
Na afloop zal DJ Yorrick zorgen voor een knallende afsluiter van Rock am Peel 2017!

Main stage
19:45 – 20:45 Stone Office
21:45 – 22:45 Trip to Dover
23:00 – 00:30 Rock am Peel band
00:30 – 02:00 DJ Yorrick

The Pub
17:30 – 18:15 Good Souls
18:45 – 19:45 Transito
20:45 – 21:45 Casa de la Muerte

The Stube
17:00 – 17:30 The Harmonica’s
18:15 – 18:45 Graaskneuzers
19:45 – 20:15 The Harmonica’s
21:45 – 22:15 Graaskneuzers

Wat: Rock am Peel – The festival Wanneer: 20 mei 2017
Doors open: 17:00 Start programma: 17:00
Waar: De Gouden Helm, Helenaveen Entree: Vvk. € 7,50 (Internos Neer-
kant, Marmabar Liessel, Leanzo Gras-hoek, De Gouden Helm Helenaveen) Dagkassa € 8,50

Written by

Presentator van het radioprogramma Deurne Draait Door op DMG radio 106.2 FM. Elke zaterdagmorgen tussen 09:00 en 12:00 hoor je de laatste actualiteiten, kun je prijzen winnen en hoor je de beste muziek.