Nieuws

ThuisAlgemeenKleindiershow DPKV Deurne gaat niet door

Kleindiershow DPKV Deurne gaat niet door

Kleindiershow DPKV Deurne gaat niet door

DPKV Deurne heeft de jaarlijkse clubshow afgelast. De kleindiershow zou in het weekend van 16 tot en met 18 december worden gehouden bij Natuurpoort De Peel maar gaat niet door vanwege de uitbraak van vogelgriep vorige maand in Biddinghuizen.

Er geldt nog altijd een landelijk verbod om een tentoonstelling te houden met pluimvee. “Ook hoenders, dwerghoenders en watervogels vallen onder pluimvee. Aangezien dat dit de grootse groep dieren betreft bij DPKV, zijn we genoodzaakt om de hele show af te gelasten”, aldus Ria Poortenaar van DPKV Deurne. Ook in 2014 ging er een streep door de kleindiershow, ook toen vanwege een uitbraak van vogelgriep. DPKV staat voor Deurnese Pluimvee en Kleindieren Vereniging. De vereniging hoopt in het derde weekend van december 2017 wel weer de clubshow te kunnen houden. Ook de kleindiershow komend weekend van de Astense vereniging Streven naar Beter gaat niet door om dezelfde reden.

Bron: Weekblad voor Deurne

zaterdag 10-12-2016 om 10:10 hoor je hier meer over in ons programma!

Written by

Presentator van het radioprogramma Deurne Draait Door op DMG radio 106.2 FM. Elke zaterdagmorgen tussen 09:00 en 12:00 hoor je de laatste actualiteiten, kun je prijzen winnen en hoor je de beste muziek.