Nieuws

ThuisAlgemeenKelie Meulepas naar Alp d’Huez

Kelie Meulepas naar Alp d’Huez

Kelie Meulepas (15 jaar) doet voor het derde jaar op rij mee aan Alp d’Huzes. Om nog meer geld op te halen voor het goede doel gaat ze de komende weken ook paaseieren verkopen.
Alpe d’Huzes is een actie waarbij deelnemers fietsend, hardlopend of wandelend op één dag tot maximaal zes keer de legendarische Alp d’Huez beklimmen. Het streven is om zo veel mogelijk geld in te zamelen in de strijd tegen kanker. Met de opbrengsten wordt wetenschappelijk onderzoek naar kanker ondersteund.

​Kelie is alweer druk aan het trainen om de magische berg in juni weer te gaan beklimmen: “Nadat mijn broer Marc vijf keer had meegedaan, wilde ik ‘m ook beklimmen. We hebben hem eerst voor mijn oom, vrienden en kennissen beklommen. Nu wil ik gewoon voor iedereen de berg beklimmen.”
Het wordt de derde keer dat ze meedoet. Het eerste jaar heeft ze de top één keer lopend bereikt. Toen was ze dertien jaar. Vorig jaar heeft ze de top twee keer bereikt, wederom lopend. Dit jaar wil ze de Alp d’Huez een keer lopend en twee keer fietsend op. “Ik doe het samen met mijn moeder. We trainen nu ook samen”, vertelt Kelie.
Paaseieren

Kelie gaat daarnaast een actie opzetten om paaseieren te verkopen. De gehele opbrengst is voor het goede doel. Een zakje van 150 gram kost 2 euro. Deze zijn te bestellen door een mail te sturen naar meulepas@telfort.nl of door te bellen, tel. 0493-318006. De actie geldt tot en met 20 maart. De paaseieren worden op 25 of 26 maart gratis bezorgd. Kelie gaat ook nog langs de deuren om paaseieren te verkopen.
Alpe D’Huzes is dit jaar op 2 juni. Wie wil kan ook voor 2 euro een broche kopen en hierop de naam van dierbaren laten zetten. Deze worden op de rugzakken van de deelnemers gespeld. Deze broches kunnen vervolgens op zaterdag 11 juni weer worden opgehaald. “Elke donatie groot of klein is welkom want elke euro helpt.”

Aanstaande zaterdag is Kelie voor een interview bij Deurne Draait Door

Bron: weekbladvoordeurne.nl

Written by

Presentator van het radioprogramma Deurne Draait Door op DMG radio 106.2 FM. Elke zaterdagmorgen tussen 09:00 en 12:00 hoor je de laatste actualiteiten, kun je prijzen winnen en hoor je de beste muziek.