Nieuws

ThuisAlgemeenDutch Technology Week!

Dutch Technology Week!

Beleef techniek in de regio Helmond- De Peel tijdens de Dutch Technology Week!
In de Brainport Regio wordt van maandag 15 tot en met zaterdag 20 mei voor de zesde keer de Dutch Technology Week (DTW) georganiseerd. Tijdens deze week staan de meest wonderlijke en innovatieve technologieverhalen centraal. Als techniekregio bij uitstek heeft de regio Helmond/De Peel tijdens de DTW een interessant programma. Zo vindt op zaterdag 20 mei de High Tech Ontdekkingsroute voor het grote publiek plaats. Op de Hotspot in Liessel (gemeente Deurne) kun je beleven wat technologie allemaal te bieden heeft.

High Tech Ontdekkingsroute
Op zaterdag 20 mei van 11:00 tot 17:00 uur vindt de High Tech Ontdekkingsroute plaats. Op de Hotspot Hightech Helmond- de Peel bundelen technologiebedrijven in de regio Helmond/De Peel hun krachten en presenteren samen wat techniek voor de regio betekent. Voorgaande jaren was de Hotspot in Helmond, dit jaar in Liessel. Op deze publieksdag ben je van harte welkom aan de Willige Laagt 14-16 in Liessel (gemeente Deurne), waar ongeveer 50 bedrijven en onderwijsinstellingen je laten kennismaken met hun technologische innovaties.
De deelnemende bedrijven en onderwijsinstellingen zorgen voor een interactief programma, waarbij het draait om ontdekken en beleven. Zo kun je je eigen drone bouwen, zien hoe een lolly wordt gemaakt en zelfs ervaren hoe het is om in een F16 te vliegen! Ook leer je hoe een motor op elektriciteit kan rijden en zie je auto’s die rijden op zonne-energie of en mierenzuur.
Kortom een beleving voor jong en oud. De toegang is gratis.

APPeltjes Actie
Om extra aandacht te vragen voor de nieuwe APP, die is ontwikkeld voor bezoekers van onze Hotspot Helmond – de Peel, zal de organisatie in de week van 8 t/m 12 mei scholen van het primair onderwijs in de regio bezoeken en daar een aantal kisten appels achter laten. Deze kisten zijn voorzien van een gebruiksinstructie en horen bij de APPeltjes-actie om de speciaal gebouwde DTW-APP onder de aandacht te brengen bij leerlingen van groep 6, 7 en 8.
Activiteiten voor jongeren
Naast de High Tech Ontdekkingsroute is er nog meer te doen in de regio. Op dinsdag 16 mei ervaren leerlingen uit het voortgezet onderwijs hoe het is om een technisch beroep te hebben tijdens de Young Talent Tour en de Night of the Nerds in het klokgebouw Eindhoven. Tijdens de MBO dag op donderdag 18 mei maken studenten van het Summa College, ROC Ter AA en ROC De Leijgraaf kennis met diverse hightechbedrijven in de regio. Ook vindt donderdag 18 mei AutoTech plaats op de Automotive Campus te Helmond, waar leerlingen van groep 6, 7 en 8 allerlei activiteiten kunnen doen in het kader van automotive en techniek.

Andere Hotspots Brainport Regio
Nieuwsgierig naar de andere Hotspots op 20 mei in het Brainport-gebied? Ze zijn te vinden op de volgende plekken:
• De Ontdekfabriek en Strijp-S (Eindhoven)
• Philips Innovation Center Eindhoven North (Best)
• High Tech Campus Eindhoven
• Kempen Tech (Hapert)
De Hotspot Hightech Helmond- Peel wordt mede mogelijk gemaakt door Ondernemersfonds Helmond.

Meer weten over de Hotspot Helmond- de Peel of de Dutch Technology Week? Kijk dan op www.dutchtechnologyweek.nl voor het volledige programma of volg @DTW2017_HHP en #DTW2017 via social media.

Written by

Presentator van het radioprogramma Deurne Draait Door op DMG radio 106.2 FM. Elke zaterdagmorgen tussen 09:00 en 12:00 hoor je de laatste actualiteiten, kun je prijzen winnen en hoor je de beste muziek.