Nieuws

ThuisAlgemeenBoerinnen zijn HOT!

Boerinnen zijn HOT!

BAKEL – Dat Gemert-Bakel het nodige moois te bieden heeft, wordt maar weer eens onderstreept door de nieuwe Boerinnenkalender. Joanie Cornelissen (23) uit Milheeze en Keara van Lith (26) uit Bakel zijn in 2014 de verleidelijke missen januari en augustus.

“Het is als geintje begonnen”, legt Keara uit.“Drie jaar geleden hoorde ik een oproep op Radio 538. Kandidaten konden zich aanmelden voor een Boerinnenkalender. Het leek me wel grappig om ons in te schrijven. Gewoon om te kijken hoever we zouden komen. Ik vond het ook een leuk initiatief, zeker omdat een deel van de opbrengst naar het goede doel zou gaan. Je hoefde ook niet letterlijk een boerin te zijn, zolang je maar een link had met het boerenbedrijf.”

Achteraf

Dat was bij twee vriendinnen het geval. Beide zijn kind van het platteland. “Ik groeide op in het buitengebied van Milhheeze en speelde tussen de tractors en de koeien.”, blikt Joanie op haar jeugdjaren terug. “We hadden thuis geen groot boerenbedrijf, maar wel een aantal varkens. Zoveel groene ruimte om je heen is heerlijk, maar als kind had ik er een hekel aan dat we zo achteraf woonden. Met vriendinnetjes afspreken was vaak lastig vanwege het halen en brengen. Iedere dag in weer en wind naar school fietsen vond ik ook geen pretje.”

Vakantie

De aanmelding leverde een dubbele  uitnodiging op voor een fotoshoot, maar die kwam pas op het allerlaatste moment.“Vanwege vakantie lukte het toen niet meer om aanwezig te zijn.” Een jaar later waagden Joanie en Keara een nieuwe poging, maar toen vielen de twee buiten de boot. De derde keer was het wel raak.

 

Hooizolder
De fotoshoot voor de kalender vond plaats bij de boer. Daar waren verschillende settings ingericht.” Keara kreeg onder andere de opdracht de koeien van stal te halen en werd met een silo vastgelegd. Voor Joanie was de hooizolder gereserveerd.

 

Sexy
Keara had al eens vaker voor de lens geposeerd, maar voor Joanie was het de eerste keer. “Ik vond het doodeng. In het begin had ik een trillip. Later voelde ik me iets meer op mijn gemak.” Tijdens de dag word je intensief begeleid, geeft Keara aan. Ieder model krijgt een persoonlijk assistent. Je zit anderhalf uur in de make-up en de fotograaf neemt uitgebreid de tijd voor je. Alles is tot in de puntjes geregeld, zodat je jezelf volledig kunt focussen op de shoot. Het is geen naaktkalender, maar het moet er natuurlijk wel een beetje sexy uitzien. Je bepaalt zelf hoe ver je daarin gaat. Je geeft bijvoorbeeld vooraf aan of je met je blote buik op de foto wilt of niet.”

Decolleté

Voor Joanie was het wel even schrikken toen ze haar foto op de site van een landelijke dagblad zag staan. “Dat is best confronterend, want mijn diepe decolleté staat vol in beeld. Gelukkig reageerden familie en vrienden direct positief. Ze vonden het geweldig. Pas stond ik in de C1000 toen een mevrouw me aansprak en me complimenteerde met de foto. Toch leuk om te horen van iemand die je niet echt kent.”

Facebook

Op Facebook stromen de reacties binnen. “Vooral van jongens. Eentje vroeg of ik een keer met hem uit wilde. Daar ben ik maar niet op ingegaan, al mag je best in je artikel vermelden dat Keara en ik nog vrijgezel zijn.”  Zelf is ze best tevreden met het resultaat van de shoot . “De foto die op de kalender staat heeft iets mysterieus, omdat ik niet recht in de camera kijk.”

Diva

De meiden zijn al een paar keer op pad geweest om de kalender te promoten. “Dan sta je ineens naast Piet Paulusma als hij zijn weerpraatje houdt. Of krijg je een diva-behandeling tijdens een galavond. Dat is best een rare gewaarwording. Ik geniet van die one-day-fly-momentjes, maar heb er geen moeite mee om straks het gewone leven weer op te pakken.”

De boerinnenkalender is te bestellen via de website www.boerinnenkalender.com en zal ook bij diverse winkels in de regio komen te liggen.

Written by

Presentator van het radioprogramma Deurne Draait Door op DMG radio 106.2 FM. Elke zaterdagmorgen tussen 09:00 en 12:00 hoor je de laatste actualiteiten, kun je prijzen winnen en hoor je de beste muziek.