Nieuws

ThuisAlgemeen14 oktober Naai mee voor Fiekedag

14 oktober Naai mee voor Fiekedag

Op 14 oktober organiseren we voor de tweede keer een Naai mee voor Fiekedag. Deze zal plaatsvinden in het Hofke van Marijke.
De eerste naaidag was een groot succes. Veel vrijwilligers, allemaal naaimachines, stofjes, materialen en natuurlijk koffie met iets lekkers!
Het was een gezellige en creatieve dag.

Zussen Meike Welten-Adriaans en Lieke Adriaans brengen kleur in het leven van prematuur geboren baby’s. Ze maken dekentjes voor couveuse kindjes in het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven.

Het initiatief is ontstaan toen Meike’s dochtertje Fieke na 27 weken zwangerschap wordt geboren. “Ze was piepklein en er waren veel zorgen”, vertelt Meike. “Helaas is ze op 8 mei 2015 overleden.”

Lieke maakte een dekentje voor haar nichtje Fieke. Dat vond Meike zo fijn dat de twee zussen daarna besloten door te gaan met het naaien van de couveusedekentjes. Ze noemen ze Fieke-dekentje, want zo blijft de herinnering aan haar levend.

30 september 2017 09:35 – 09:50 zijn ze te beluisteren in Deurne Draait Door op DMG Radio 106.2 FM

Written by

Presentator van het radioprogramma Deurne Draait Door op DMG radio 106.2 FM. Elke zaterdagmorgen tussen 09:00 en 12:00 hoor je de laatste actualiteiten, kun je prijzen winnen en hoor je de beste muziek.